LAATSTE NIEUWS
lijn_orange.jpg

Daar waar de rivierkreeften zingen - (November 2023)

Kya groeit alleen op in de natuur, in het moerasgebied van North Carolina. Ze vertrouwt niemand en is vaak alleen. Als volwassene wordt ze plots beschuldigd van de moord op een jongen uit het dorp. Heeft zij de moord op de jongen gepleegd? En zullen de mensen uit het dorp haar wel geloven?

Daar waar de rivierkreeften zingen was meteen een sensatie. Dit spannende boek is het meest verkochte en meest uitgeleende boek van 2022. De verfilming van het boek is ook beschikbaar op Netflix. Lees het boek nu in makkelijke taal!

lijn_orange.jpg

Week van lezen en schrijven begint vrijdag 8 september  - (September 2023)
Zoals gebruikelijk start op de Internationale Dag van de Alfabetisering de Week van lezen en schrijven in Nederland. Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, de uitgever van de serie Leeslicht, viert deze week mee door winacties op haar Instagramaccount, en door het mogelijk maken dat organisaties tegen een gering bedrag de Start!-krant kunnen verspreiden. Ook brengen we een paar nieuwe boeken uit voor jullie. Les Misérables, Mo en Noor én Blackmail zijn onze boeken voor september! Mo en Noor is een extra makkelijk te lezen verhaal voor NT2 en ISK (hardcover met illustraties) en valt niet onder Leeslicht. Al onze boeken zijn te bestellen via https://www.eenvoudigcommuniceren.nl

lijn_orange.jpg

Launch van nieuwe website  - (Augustus 2023)
21 augustus 2023 is onze nieuwe website 'Live' gegaan.

lijn_orange.jpg

Week van lezen en schrijven - (September 2022)
8 september begint De Week van Lezen en Schrijven. Deze week wordt altijd georganiseerd door Stichting Lezen en Schrijven. Er is dan aandacht voor laaggeletterdheid. De week is interessant voor iedereen die werkt met mensen die lezen lastig vinden. Ze kunnen zich bijvoorbeeld aanmelden voor verschillende online workshops.

Uitgeverij Eenvoudig Communiceren viert deze week met een nieuw boek: Gormah Dade; het verhaal van een vechter. Dit boek is samen met Stichting Lezen en Schrijven en de Nationale Postcodeloterij gemaakt. In dit boek lees je over Gormah uit Liberia, Afrika. In haar geboorteland maakte ze verschrikkelijke dingen mee. Toen ze in Liberia verliefd werd op een Nederlandse man, verhuisde ze met hem naar Nederland. Maar in Nederland kon ze niet lezen en schrijven. Toen haar man vroeg om een document te ondertekenen, deed ze dat. Ook al wist ze niet wat er stond. Dat had grote gevolgen. Toen haar man overleed, bleef Gormah achter met een grote geldschuld van € 50,000!

Gormah’s verhaal gaat over doorzettingsvermogen. Ze voedde twee zonen op en leerde lezen en schrijven. Ze werkte hard en betaalde haar schulden af. Tegenwoordig is Gormah Taalambassadeur voor Stichting Lezen en Schrijven. Zo helpt ze laaggeletterden om hulp te zoeken bij het vinden van een taalcursus bij hen in de buurt. Want niemand is te oud om te leren.

lijn_orange.jpg

Voetbalkoorts - (Augustus 2022)
Wanneer wordt een hobby een obsessie? Nick Hornby’s leven veranderde compleet toen zijn vader hem op 11-jarige leeftijd meenam naar een voetbalwedstrijd van Arsenal. Hij raakte op slag verliefd op het spel en het duurde niet lang voordat voetbal zijn leven overnam. Maar hoe gebeurt dat? Waar sommige mensen slechts een fan zijn, is Nick Hornby meer dan dat. In Voetbalkoorts tekent Hornby zijn leven op in de vorm van wedstrijdverslagen. Het resultaat is een bijzonder eerlijk en kwetsbaar beeld van het leven als voetbalsupporter.

Ook als je niet van voetbal houdt, is dit vast en zeker een verhaal dat je intrigeert. De transformatie van een jongen naar een man die langzaamaan geobsedeerd raakt, is een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in psychologische verhalen.

lijn_orange.jpg

Mooi verhaal over de gevolgen van laaggeletterdheid. - (24 augustus 2020)

Niemand ziet mij is het eerste verhaal van Marion Döbert dat wij ook in het Nederlands uitgeven. Ze schrijft veel voor de Duitse makkelijk-lezen-uitgeverij, geeft daar ook lessen alfabetisering aan mensen die beter in taal willen worden, en gebruikt daar leesboeken bij. Verhalen die ze zelf schrijft. Dit verhaal, Niemand ziet mij, gaat over een jongeman, Jacob, die bij de plantsoenendienst werkt. Hij moet het onkruid weghalen. Omdat hij veel kennis heeft van de planten en bloemen, krijgt hij een betere baan aangeboden. Maar daarvoor moet hij wel kunnen lezen en schrijven. Die baan weigert hij. Thuis gaat het ook mis. Als zijn vrouw een avondje weggaat terwijl de baby niet helemaal lekker is, gebeurt er iets heel ergs. De baby krijgt hoge koorts en Jacob weet niet welke pillen hij de baby moet geven. Er liggen zoveel verschillende doosjes medicijnen in het kastje. Als zijn vrouw thuis komt en de doodzieke baby ziet, stuurt ze Jacob het huis uit. Dan begint voor Jacob een lange en moeizame tijd. Gered wordt hij door iemand die zijn talenten wel ziet. 
Lees dit boek, je zult zien dat je het uitleest!

lijn_orange.jpg